Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pátý víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (12.–14. 4. 2024)

Pátý víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (12.–14. 4. 2024)

Už popáté se sešla naše skupinka na kurzu přípravy na život. Máme před sebou ještě další dva víkendy, ale naposledy jsme měli možnost se potkat v Heřmanově Městci a užít si naplno tamějšího zázemí. Počasí nám přálo, tak jsme trávili co nejvíce času venku.

Hlavním tématem, které se linulo naším víkendem, bylo bezpečí. Při sobotním programu jsme přivítali externího hosta Ondru, odborníka v oblasti kybernetické bezpečnosti. Seznámil nás s bezpečným chováním a zacházením s informacemi v online světe. V mnohých z nás ještě doznívá poučka, že s hesly by se mělo zacházet jako se spodním prádlem – s nikým nesdílet a pravidelně ho měnit 😊. Po informacemi nabitém dopoledni jsme vyrazili na výlet do Strádovského pekla. Odvážlivci si po cestě splnili několik výzev – brodění řeky, vyběhnutí a seběhnutí prudkého svahu a ti úplně nejstatečnější se vykoupali v Práčovské přehradě. Nakonec jsme si za odměnu opekli buřty.

V neděli jsme na téma bezpečí navázali. Příklady různých situací nám pomohly si uvědomit, kde se cítíme bezpečně, kde vnímáme výzvu a které situace jsou pro nás už příliš nebezpečné a stresující. Nakonec jsme si pomocí koláže ztvárnili náš osobitý ostrov bezpečí.
Těšíme se na další víkend plný nových zážitků.

Za celý tým
Bára Novotná