Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Čtvrtý Královéhradecký víkend sk. 1 (22.–24. 3. 2024)

Čtvrtý Královéhradecký víkend sk. 1 (22.–24. 3. 2024)

 

V předposledním březnovém víkendu proběhl již čtvrtý termín zážitkové víkendové akce pro mládež z dětských domovů, který realizujeme v rámci projektu Podpora procesu transformace péče o ohrožené děti v Královéhradeckém kraji.

Páteční odpoledne se neslo v duchu vítání, seznamování s novými účastníky kurzu a také uvedení tématu tohoto víkendu, kterým byla finanční gramotnost. Večer jsme strávili hrou Casino, hra měla za úkol otestovat schopnosti mládeže v oblasti hospodaření s penězi. Rozhodně se jednalo o jednu z nejoblíbenějších aktivit uplynulého víkendu a o pomyslnou bránu do problematiky světa financí.

Sobotu i neděli jsme všichni společně podnikli aktivity a hry, které testovaly finanční gramotnost mládeže z každého úhlu – od rozpočtu až po problematiku půjček, výdělku či sázení. Atmosféra celého víkendu byla přátelská, stihlo se probrat mnoho témat souvisejících s financemi a mládež si po uplynutí víkendu odvážela svá portfolia nabytá informacemi, které jistě využijí v praktickém životě. Těšíme se na další víkend, který bude v pořadí již pátý a proběhne na podzim.

Tato aktivita je součástí projektu Podpora procesu transformace péče o ohrožené děti v Královéhradeckém kraji.
Reg. č.: CZ.03.02.02/00/22_006/0000330