Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Čtvrtý víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (1.–3. 3. 2024)

Čtvrtý víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (1.–3. 3. 2024)

Po více než měsíci jsme se opět sešli s našimi účastníky na víkendovém kurzu v Heřmanově Městci. Tentokrát nás čekalo téma Komunikace.

Do tématu jsme vklouzli hned páteční aktivitou, při níž jsme si ve dvojících vyzkoušeli, co to znamená naslouchat druhému člověku. Během soboty jsme si připomněli důležitost komunikace, její typy a seznámili se pomocí vtipných videí s různými komunikačními styly. Odpolední počasí nám přálo, a tak jsme si mohli užít výlet na nedalekou přehradu Seč a zříceninu Oheb. Po návratu jsme byli stále plni energie, přesunuli jsme se proto do tělocvičny, kde jsme si zahráli vybíjenou, basketbal a přehazovanou. Troufám si říct, že i při těchto aktivitách jsme na téma komunikace stále mysleli.

Nedělní program odstartoval venkovními hrami. Následně jsme se vrátili ke komunikačním stylům a zvládání těžkých komunikačních situací. Formou scének si naši mladí účastníci zkoušeli reagovat na různé situace a komunikovat své potřeby. Víkend jsme pak tradičně zakončili poděkováním a výborným obědem. Tímto děkujeme i naší paní kuchařce Evě :).

Už teď se těšíme na další kurz, opět s novým tématem!

Za tým
Bára Novotná