Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Třetí víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (19.–21. 1. 2024)

Třetí víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (19.–21. 1. 2024)

Do nového roku jsme vstoupili s novými předsevzetími, přáními a tématem finanční gramotnosti.

Při našem víkendu v sobotním programu nás navštívili hosté, sympatičtí pánové Petr a Honza z Komerční banky. Naši mladí účastníci, ale i my dospěláci, jsme měli možnost popřemýšlet o našich vysněných povoláních, životních hodnotách, průměrných mzdách jednotlivých oborů, ale i naplánovat měsíční rozpočet a zapotit se při jeho snižování. Nechybělo ani téma půjček. Objasnili jsme si, v kterých případech si půjčku vzít a v kterých se vyplatí spíše se uskrovnit, nebo si peníze našetřit. Petr a Honza z KB nám také vyjasnili, v kterých případech banka půjčku poskytne a v kterých nikoliv, a další zkušenosti z jejich oboru. Mimo jiné zaznělo i varování před zneužíváním osobních údajů, pinů a hesel.

Abychom vyvětrali novými informacemi nabité hlavy, odpolední program jsme strávili venku. Čekala nás procházka s několika stanovišti a s plněním „bojových“ úkolů ve skupinkách. Zde se prokázala nejen spolupráce, trpělivost, komunikace, ale i důvěra v ostatní i v sebe sama.

V neděli jsme si pak vědomosti získané ze sobotní přednášky a dovednosti hravou formou zopakovali. Na závěr jsme si napsali navzájem svoje silné stránky, ocenili se a poděkovali si.

Našich mladým účastníkům děkujeme za další prima víkend a děkujeme ještě jednou návštěvě z KB za jejich obohacující přednášku :).

Za tým
Bára Novotná