Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Druhý víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (8.–10. 12. 2023)

Druhý víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (8.–10. 12. 2023)

Máme za sebou druhou adventní neděli a také druhý víkend našeho kurzu, který probíhal v předvánočním až téměř vánočním duchu.

Po pátečním sdílecím a ladícím večeru jsme se v sobotu ráno už plně ponořili do vánoční tématiky. Pomocí kouzelného prstenu jsme se vžili do představ našich ideálních Vánoc a výtvarně je ztvárnili. Připomněli jsme si symboly Vánoc, zvědomili význam světla/svíčky v našich životech a vyrobili si vlastní svíčku z včelího vosku. Některé svíce jsme rovnou zapálili, některými obdarujeme v brzké době své blízké. Odpoledne jsme pak vyrazili na výlet na nedaleký Konopáč, kde jsme se nejen hezky prošli, ale i zkoulovali, vytvořili krásná plavidla pro svíčku a vyblbli se při obraně vlastních světýlek. Projevila se nejen hravá povaha našich mladých účastníků, ale i týmový duch a vzájemná spolupráce. Podvečerní čas jsme věnovali přípravám na nedělní nadílku. Zdobili jsme perníčky, vyráběli ozdoby na stromeček a připravovali si vzájemné dárky. Den jsme zakončili hrami a zpíváním za doprovodu kytary.

A v neděli přišel Ježíšek! ... no, skoro. Závěr víkendu jsme prožili v kroužku u stromečku, zpívali koledy, uvědomili si své vnitřní dary, obdarovali se mezi sebou a posdíleli dojmy z víkendu. Úplné zakončení a dojemné loučení proběhlo na pardubickém nádraží, kde jsme si popřáli Štastné a veselé...

Moc jsme si společný čas užili a v novém roce se těšíme na viděnou.

Bára Novotná