Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

První Královéhradecký víkend sk. 1 (10.–12. 11. 2023)

První Královéhradecký víkend sk. 1 (10.–12. 11. 2023)

V letošním školním roce nově spolupracujeme s Královéhradeckým krajem v rámci projektu Podpora procesu transformace péče o ohrožené děti v Královéhradeckém kraji. Tým Centra Don Bosco má na starosti zážitkové víkendové akce pro mladé dospělé z dětských domovů v Nechanicích, Broumově a Sedloňově. Přinášíme zprávu o první z těchto akcí.

Setkali jsme se páteční odpoledne u „kulatého“ stolu v chalupě Na návrší v Orlických horách.  Vidíme otazníky v očích: „Co nás vlastně čeká“? Tvoříme si osobní profil, který je vstupenkou do nové sociální sítě. Následuje večer kořeněný nervozitou, ochutnávání nové společnosti a nových prožitků. Na dobrou noc slyšíme příběh o dvou ledovcích, které roztály v potůčky a našly tak k sobě cestu… a to se nabízelo i nám. Oťukáváme se v průběhu víkendu při hrách a různých aktivitách, které umožňují se poznat navzájem i zahlédnout nějaký nový kousek sebe. Signál občas slábne, ale nikdo to nevzdává.

Téma Volný čas je příležitostí se zamyslet, jak vlastně svůj volný čas využívám, kolik ho mám a co mě může rozvíjet nebo škodit. A co takhle dát si výzvu, že se vrhnu na nějakou smysluplnou činnost?  Každý z nás něco našel. Téma cestování nám přineslo úvahy o tom, jak se chovat a nechovat ve veřejné dopravě, listování v mapě i v aplikacích s jízdními řády. 

A co víc dodat? Vydali jsme se na víkend do kraje, kde dávají lišky dobrou noc.. a přitom jsme odstartovali cestu za poklady, které se ukrývají v nás. Těšíme se na společné pokračování.

Tato aktivita je součástí projektu Podpora procesu transformace péče o ohrožené děti v Královéhradeckém kraji.
Reg. č.: CZ.03.02.02/00/22_006/0000330