Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Druhý víkend pokračovacího kurzu sk. 2 (1.–3. 12. 2023)

Druhý víkend pokračovacího kurzu sk. 2 (1.–3. 12. 2023)

Zdravíme z dalšího víkendu!

Tentokrát jsme zmákli téma „hospodaření aneb co si nutně musím zařídit, když chci někde bydlet“. Probrali jsme např. energie a věříme, že až si je naši mladí půjdou zařizovat, nebudou čekat na poště nebo se domáhat smlouvy u správce domu. Lehkým překvapením byly koncesionářské poplatky – „a to jako mám platit, že koukám na telku, jo?“ – pro jistotu jsme si jejich význam zopakovali všichni. Jak si zařídit wifi ví dnes už skoro každý, a tak s nadějí doufáme, že stejně přirozeně nikdo nezapomene zaplatit ani za odpady.

Procházka ve sněhu se zprvu tvářila jako donebevolající nuda, ale nakonec nás domů zahnaly až zmrzlé ruce a nohy. Užili jsme si to! Bylo osvěžující vidět naše mladé drsňáky, jak se ve sněhu válejí jako koťata. Vánoční film Klaus nás upokojil a některé i dojal a tu správnou vánoční náladu dodala celému víkendu výroba svíček z voskových plátů.

Samozřejmě se objevil i Mikuláš – všichni byli prostě zase moooooc hodní 😊. Neděle utekla neuvěřitelně rychle. Probudili jsme se, nasnídali, něco si pověděli, naobědvali se, poklidili a najednou jsem se ocitli na Pardubickém nádraží a mávali si s přáním požehnaných svátků – dobře víme, že pro mnohé jsou to jen dny, které se nějak jinak jmenují, přesto na to na chvilku dokázali zapomenout – a přesně to jsme si moc přáli!

Těšíme se v novém roce na viděnou.

Gábina Macková