Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

První víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (20.–22. 10. 2023)

První víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (20.–22. 10. 2023)

V dobré náladě a s téměř letními teplotami jsme zahájili setkávání na víkendových kurzech v novém školním roce. Hlavním cílem prvního víkendu bylo vzájemné představení a naladění se na skupinu, ve které se budeme nadále potkávat.

Páteční večer jsme se hravou formu seznámili nejenom navzájem, ale i s pravidly BOZP. Řekli jsme si důležité informace potřebné k tomu, abychom si všechny víkendy v klidu užili a vše proběhlo v pořádku. V sobotu jsme pak pokračovali v bližším vzájemném poznávání formou vytváření profilů a jejich následného prezentování ostatním. Nešlo jen o základní informace o sobě, také jsme se zamýšleli nad tím, co bychom chtěli někdy v budoucnu zažít nebo co bychom mohli nabídnout ostatním, v čem jsme dobří. Dopolední program jsme zakončili nastavením pravidel skupiny, aby nám spolu bylo fajn a bezpečně. Krásné slunečné počasí nás odpoledne vylákalo ven. Při procházce jsme si trochu zasoutěžili a pokusili se pouštět draky, leč počasí nebylo vůbec „na draka“. S trochou zklamání jsme se přesunuli do tělocvičny, kde se nám nálada zase zlepšila. Večer jsme prožili v duchu „Partičky“ a tajemného prostředí městečka Palerma.

Neděle byla docela fičák. Po krátké rozehřívací hře jsme se ponořili do závěrečného rituálu, který zahrnoval zhodnocení prožitého víkendu a rozhodování o další účasti v kurzech. Máme velkou radost, že se všichni mladí lidé rozhodli s námi pokračovat a že jsme společně vytvořili bezva novou partu a víkend si užili. Těšíme se na další víkendové setkání v prosinci.

Bára Novotná