Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Den pro dětské domovy (13. 5. 2023)

Den pro dětské domovy (13. 5. 2023)

Nebeský výsadkář

Nebeský výsadkář k nám sice neseskočil z nebe, ale vojenský výsadek bývá nečekaný a podobně tomu bylo i s naší akcí. Počty přihlášených a odhlášených se houpaly nahoru a dolů, hlavní host onemocněl, vše se stále měnilo… Ale „výsadek“ se vydařil! Po dlouhé době jsme na našich dédédéčkách mohli přivítat Holice a Sedloňov a dorazili i pravidelní hosté, Janštejn, Chrudim a Velké Meziříčí.

Celým dnem nás provázela moderátorská dvojka Katka a Lukáš, do kuchyně CDB jsme nahlédli okénkem Evy a Terky. Vzápětí dopředu doslova napochodoval hlavní host, výsadkář Marian Macoun, a hned si získal pozornost holek i kluků. Provedl nás světem výsadkářů od popisu výzbroje k vysvětlení fungování týmu. Otevřeně mluvil o strachu a o tom, jak jej překonat, nebál se ani osobních otázek. Při následném „paragánském výcviku“ na hřišti jsme se s ním ještě potkali u improvizovaného lanového žebříku. Smekáme před všemi, kteří zvládli vysoká oka, boj o padák, přenášení raněných a další disciplíny pro jednotlivé týmy.

Následovala tradiční hra Labyrint, v níž zvítězili Holice. Gratulujeme! Závěr patřil opět naší rapové kapele Unbeatable Label.  Děkujeme všem účastníkům, vychovatelům, dobrovolníkům, skvělým dobrovolnicím z ČSOB Pojišťovny a kolegům za nasazení.

Václav Čunek