Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

2. VÍKEND POKRAČOVACÍHO KURZU 31. 10. – 2. 11. 2014

2. VÍKEND POKRAČOVACÍHO KURZU 31. 10. – 2. 11. 2014

Jistě znáte přísloví, že „Opakování je matkou moudrosti“. Tento víkend jsme se vrátili k tématu BYDLENÍ a něco nového jsme se přeci jen dozvěděli. Připomněli jsme si, co už víme, a diskutovali jsme nad výhodami a nevýhodami různých variant bydlení s myšlenkou na situace, kdy se budou naši mladí přátelé stavět na vlastní nohy. Jak se žije v Domě na půl cesty, nám představil náš host, sociální pracovnice Kateřina. Následně nastal prostor pro zvídavé dotazy a to, co nás zajímá.

První listopadový víkend s sebou přinesl vzpomínky na zemřelé a úvahy o tom, co následuje po životě. Přestože je toto téma smutné a náročné, vnímám to jako smysluplně strávený čas. Po dlouhé procházce s milými rozhovory a rozvernými hrami jsme se zastavili na hřbitově zapálit svíčky s myšlenkou na naše blízké s svědomím jaké jsou naše priority.

Večer nám zpestřil film Kazatel Kalašnikov. Naším oblíbeným momentem je nedělní reflexe filmu a situací, které nás v něm oslovily. Mimo jiné nás film přivedl k myšlence, že za vše, čeho se nám dostává, máme být vděční.  Nejen proto jsme se na závěr tohoto kurzu ohlédli za víkendem se vzájemnými poděkováními. Těšíme se, co přinese prosincové setkání.

Káťa Řeháková

 

Fotky z akce naleznete ZDE