Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sedmý víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (14.–16. 6. 2024)

Sedmý víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (14.–16. 6. 2024)

Máme za sebou poslední ze sedmi kurzů přípravy na život a už teď se těšíme s celým týmem na další běh v novém školním roce. Ale nejprve nás čekají velké letní prázdniny.

Téma prázdnin a toho, co nás o nich čeká, bylo předmětem našeho pátečního večerního povídání. Mnozí sdíleli, že mají v plánu tábory, různé akce, ale i brigády. Jsme rádi, že naši mlaďoši jsou v této oblasti sami aktivní a pěstují si pracovní návyky již nyní.

V sobotním dopoledním programu jsme si hravou formou zopakovali, co všechno jsme se během kurzů naučili a pak vyrazili na dobrodružnou výpravu. Putovali jsme po stopách mnichů uprchlých z kláštera a stejně jako oni jsme se potýkali s nepřízní počasí, chránili se před divokou zvěří, putovali ve tmě, vyráběli zbraň na obstarání potravy a dlouhou chvíli si zkracovali veršováním. Za každý splněný úkol jsme ve skupinách sbírali indicie, které určovaly naši další cestu. Takto jsme dorazili již všichni společně na hrad Lichnice, kde měl být po staletí ukrytý poklad. Leč k našemu překvapení byl přesunut do Pardubic, a tak jsme se vrátili z divočiny zpět do města i my. V kostele si pak s vedením otce Věnceslava naši účastníci odpověděli na tři důležité životní otázky a dostali poslední indicii, která je zavedla k vytouženému sladkému pokladu. Věříme, že naši mladí nezískali jenom hmotný poklad, ale putování v nich posílilo i ten jejich poklad vnitřní. Den bohatý na zážitky jsme zakončili výbornou hostinou, oslavou, zpěvem a tancem.

V neděli nás čekalo závěrečné rozloučení, poděkování a ocenění každého z nás. Neboť každý účastník tvořil nezapomenutelný střípek do mozaiky naší letošní kurzovní skupinky. 
Děkujeme za krásných sedm víkendů a v dalším školním roce na viděnou 😊.

Bára Novotná