Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Den pro dětské domovy (20. 4. 2024)

Den pro dětské domovy (20. 4. 2024)

Zažij a ochutnej Afriku! Název dubnového DDD byl víc než lákavý a připravený program jak by smet. Do tématu nás svou přednáškou uvedl Karel Pogštefl, výkonný ředitel české pobočky projektu Mary's Meals. Tato organizace zajišťuje jídlo pro mnoho chudých dětí po celém světě. Základem je kaše z lokálních surovin obohacená o vitamíny a minerály.

Naše mladé účastníky zaujalo nejen téma, ale hlavně možnost, že mohou těm nejchudším dětem v Africe sami pomoci! A to svým během v rámci akce MOVE FOR HOPE. Sponzoři Mary's Meals darují za každý kýmkoli uběhnutý kilometr 3 Kč. A naši mladí se hned pustili do akce. Dopoledne na hřišti, a protože odpoledne vydatně pršelo, neváhali se vydat běhat i do tělocvičny. Jejich nadšení a nasazení bylo ohromující!

V rámci programu nechyběly ani už již tradiční workshopy. Mladí si mohli vyzkoušet africké hry, vaření kaše a placek z kukuřice, malovaní na kameny či záložky a africké rytmy a tance. „Povídací část“ zahájilo losování o to, kdo bude mít ve skupině hlad, kdo dostane kaši, kdo placku a kdo hranolky. Zážitkovou formou jsme si tedy všichni zkusili, jaké to je, ocitnout se nezaslouženě v pozici chudého či bohatého člověka (ve smyslu přístupu ke zdrojům jídla). Následné diskuze byly velmi hluboké. Všem moc děkujeme za otevřenost.

Co by byl Den pro dětské domovy bez Labyrintu? Vítězství si po až do konce napínavém souboji odvezl Janštejn. Gratulujeme! Hudební tečku za celým dnem nám obstarala osvědčená rapová kapela Unbeatable Label.

Za účast děkujeme Chrudimi, Janštejnu, Olešnici, Vysokému Mýtu a Žďáru nad Sázavou. Na podzim se těšíme opět na viděnou!

P. S. Dostali jsme zprávu, že v jednom dětském domově se následně mladí domluvili a ze svého kapesného darovali peníze přímo Mary´s Meals. Děkujeme, že pomáháte!

Za celý tým
Marie Benáková