Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

1. VÍKEND POKRAČOVACÍHO KURZU 26. - 28. 9. 2014

1. VÍKEND POKRAČOVACÍHO KURZU 26. - 28. 9. 2014

Opět tu máme školní rok a s ním spojenou spoustu povinností, vstávání a dojíždění do škol a internátů. Také odstartovaly Kurzy přípravy na život v Centru Don Bosco. Tento víkend se sešlo 9 účastníků odhodlaných dozvědět se letos další praktické informace, ale také se dozvědět něco cenného o sobě samém, protože právě tuto příležitost společné trávení víkendu se skupinou nabízí. Učíme se společně fungovat, navzájem se respektovat a letos nás čeká „vyšší laťka“, protože zahajujeme již třetí rok přípravy na samostatný život. O tom, že vstoupit na cestu do samostatného života není jednoduchá představa, jsme se přesvědčili v sobotní aktivitě, při níž jsme si balili pomyslný batůžek na životní pouť.
Také jsme sdíleli zážitky z prázdnin formou rozhovoru ve studiu DON BOSCO. V rámci této aktivity jsme si předali zkušenosti s brigádami, dostali jsme tipy na místa, která navštívit, ale i praktickou radu, že je důležité mít na kole svělo při noční jízdě či dostavit se na domluvené místo včas (jinak můžeme přijít o výdělek či pracovní místo). Navázali jsme na loňský rok 3. dílem seriálu Bludičky, kde se potvrdilo, že život může přinášet zapeklité situace, které je třeba zvládnout. Nechyběl ani výlet, tentokrát do Retro městečka, což ocenili především kluci a milovníci veteránských vozů a zásahové techniky.
    Na závěr každý z nás vyslovil, čím může přispět k dobrému průběhu víkendů, které jsou před námi. Jsme-li obdarovaní, máme z toho radost. Ještě větší radost však může přinést, když dokážeme dát kousek ze sebe pro ostatní. Těšíme se na příště.  

Káťa Řeháková

 

Fotky z akce naleznete ZDE