Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Využili jsme „Milostivé léto“

Využili jsme „Milostivé léto“

Příběhy našich dvou mladých maminek pojily dvě věci. Dluhy, které jim vznikly mladickou nerozvážností, a špatná finanční situace, která jim je neumožňovala splatit. Obrovská šance se jim naskytla díky akci „Milostivé léto“. Děkujeme štědrým dárcům, z jejichž příspěvku mohly mladé ženy svůj původní dluh a poplatky exekutorům uhradit, zbavit se tak několikanásobných úroků a znovu „začít s čistým štítem“. Děkujeme!
 
Mladá maminka jednoho dítka. V současné době bydlí u svých rodičů, finančně na tom není dobře, snaží se šetřit na kauci, aby mohli mít s přítelem vlastní bydlení. Dluh ji vznikl v cca 15 letech, kdy jela bez jízdenky v MHD, v té době netušila, co se vlastně děje, a že je potřeba tento dluh uhradit neprodleně. Jednalo se o částku kolem 1 000 Kč. Dluh poté každoročně rostl, až se v současné době pohyboval kolem 18 000 Kč. V rámci Milostivého léta stačilo zaplatit základní jistinu a poplatek pro exekutora v hodnotě necelých 2 000 Kč. Díky pomoci dárce mohla tento svůj dluh splatit a nemusí již mít obavy z exekutora. 
 
Mladá maminka pěti dětí. Kvůli manželovi má vysoké dluhy, které se nyní snaží řešit a domlouvá si splátkové kalendáře. Díky Milostivému létu mohla vyřešit dva své dluhy. První za jízdu bez jízdenky v MHD, o němž se dozvěděla díky lustraci na okresním soudu. Nepamatovala si, že by někdy dostala pokutu. Druhým byl dluh za dva měsíce nezaplacené zdravotní pojištění. Výše těchto dvou dluhů činila v současnosti cca 35 000 Kč. Díky akci „milostivé léto“ a pomoci dárce stačilo zaplatit základní jistinu a poplatek exekutorovi v hodnotě necelých 5 000 Kč. Teď se může soustředit na splácení dalších dluhů, které do Milostivého léta nespadaly. Tato akce jí také napomohla k tomu, aby začala svou dluhovou situaci aktivně řešit, splácet své dluhy a „neskrývat se“ před exekutory.
 
pracovníci CDB