Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Čtvrtý víkend základního kurzu (17. – 19. 1. 2020)

Čtvrtý víkend základního kurzu (17. – 19. 1. 2020)

O uplynulém víkendu jsme se poprvé v roce 2020 sešli se skupinou základního kurzu. V rámci pátečního programu jsme sdíleli zážitky uplynulého období, především tedy vánoce, oslavy konce nového roku a vítání roku nového. Bylo vidět, že se už mezi sebou známe a můžeme se tedy více otevřít a otevřeně hovořit o radostech, ale i například o strachu z neznámé budoucnosti, kterou nový rok přináší.
Hlavním tématem víkendu byla komunikace, učili jsme se komunikačním stylům a prakticky si nacvičovali různé komunikační situace. Naši mladí do toho šli naplno a dařilo se jim vyjednat to, co potřebovali, a to s respektem ke komunikačnímu partnerovi. Téma je pro všechny aktuální a bylo vidět, že tyto informace jsou důležité. Po odpoledním klidu jsme vyrazili na výlet k Břehům u Přelouče a prošli jsme se kolem rybníku Nadýmač. Někteří z nás ze zdravotních důvodů zůstali v Boscu a povídali si na různá témata. Poté jsme připravili večeři pro zmrzlé kamarády. Všem to moc chutnalo. Večer jsme si zahráli kufr a další hry.
V neděli jsme si poděkovali za krásně prožitý víkend a rozloučili jsme se s naším dobrovolníkem Tondou, který se chystá do světa. Budeme na něho myslet, ať se nám v pořádku vrátí.
Veronika Semeráková
 

Fotky z akce naleznete ZDE