Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Třetí víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (10.–12. 2. 2023)

Třetí víkend pokračovacího kurzu sk. 1 (10.–12. 2. 2023)

Náš víkendový kurz se ocitl v polovině svého běhu. Skupina přivítala nové členky týmu – Báru a Denču – a přijala je mezi sebe. Díky!

Páteční start byl dobrodružný. Dvěma účastnicím se stala v Hradci na nádraží velká nepříjemnost: z úschovny jim byly ukradeny osobní věci. Aleš neváhal a vyjel jim na pomoc, my ostatní jsme posbírali zbylé účastníky a vyrazili do „Heřmaňáku“. Všichni zkušeně vpluli do svých rolí: kluci vytahali matrace, nachystali stoly a židle, další se s Míšou pustili do příprav večeře a zabydlovali se. Než bys řekl švec, seděli jsme u bohatého stolu a vítali Aleše s děvčaty, která i přes všechny trable zvládla vyloudit úsměv a zobla něco k večeři. Večer se nesl v duchu seznamování se a sdílení. Seznamovací kvíz nám hravou formou prozradil něco víc o nových tvářích. Večer uzavřelo čtení při svíčkách. 

Sobotu jsme odstartovali „na Dostizích“ a hlouběji se věnovali tématu práce. Všichni se ponořili do vyhledávání inzerátů. Vžili se do rolí zaměstnanců i zaměstnavatelů a zkoumali pracovní smlouvy, jejich náležitosti a nástrahy. Po skvělém obědě jsme se po zbytcích sněhu a ledu vyškrábali na hrad Lichnice, kochali se výhledy a nasávali atmosféru dob minulých. Následně jsme si dali do těla v tělocvičně a uřícení, s intenzivní myšlenkou na večeři, se vrátili do tepla. Před spaním nás čekal film o Donu Boskovi. 

Neděle utekla jako voda. Čekala nás hra, debata o filmu, na kterou volně navázalo povídání o naší organizaci. Pak už jen reflexe, poděkování a úklid. Luxusní oběd a tradáá… Máváme, držíme palce všem, kdo to budou potřebovat, a těšíme se za měsíc!

Bára Polánková