Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Třetí víkend základního kurzu (6. – 8. 12. 2019)

Třetí víkend základního kurzu (6. – 8. 12. 2019)

Prožili jsme poslední kurzový víkend letošního roku. V pátek po večeři jsme si pověděli, s čím kdo přijíždí, co je u něho nového a jak se má. Zahráli jsme si hry a více jsme se seznámili s činností CDB. Pověděli jsme si o programech, které jsou v Boscu nabízeny. Spousta mladých již mohla povídání doplnit, mají totiž osobní zkušenost s řadou z nich.
Jak jsem již naznačila, blíží se nám konec roku, proto nastal v sobotu čas se za uplynulým rokem poohlédnout. Bilancovali jsme nad pozitivy, která nám rok 2019 přinesl, co se nám dařilo a co nám dodávalo sílu, zamysleli jsme se ale i nad tím, co se nám tolik nepovedlo a co nás trápilo. Poté jsme vyrazili na výlet, se svíčkou symbolizující naději a sílu jsme vyšlápli strádovský kopec, na kterém jsme s pomocí „světélka síly“ ostatních kamarádů zapálili oheň. V tomto světle společné naděje se zdály být naše tíhy tak nějak unesitelnější.
V neděli k nám zavítal Ježíšek, vzájemně jsme se obdarovali u rozsvíceného stromečku. Společně jsme zjistili, že pomoc druhého, obětí, nebo vyslechnutí mohou být větší a důležitější dary, než materiální věci. A tak až nastane Štědrý den, budeme vzájemně myslet na své kamarády z kurzu. A na koho o Vánocích budete myslet vy?

Veronika Semeráková

 

Fotky z akce naleznete ZDE