Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

1. víkend základního kurzu 17. - 19. 10. 2014

1. víkend základního kurzu 17. - 19. 10. 2014

Tento víkend patřil účastníkům základního kurzu. Zájemců bylo hodně. Nakonec se sešlo 14 mladých lidí, kteří chtějí nejen zažít nějakou zábavu a poznat nové lidi, ale chtějí se dozvědět i praktické věci pro budoucí život. O tom všem jsou totiž naše Kurzy přípravy na život.
Protože tento víkend byl hlavně o tom, aby se noví účastníci poznali nejen mezi sebou, ale i s členy týmu, páteční večer jsme věnovali seznámení pomocí různých aktivit. Proto, aby naše setkávání probíhala pohodově, dohodli jsme se na pravidlech, která budeme respektovat.  
Sobotní program byl velmi pestrý. Nejen, že jsme se dozvěděli zajímavé informace o komunikaci, ale měli jsme možnost také pořádně „vybít energii“ a to při odpoledním fotbale, nebo večerním florbale a vybíjené. Důležitou částí v odpoledním programu bylo malování obálek. Každý z nás si zvolil indiánské jméno, které ho vystihuje a následně ho napsal či nakreslil na obálku. Na konci večera měli někteří ještě dost energie na večerní diskotéku.
Nedělní dopoledne bylo ve znamení rozhodování. Chci jezdit na kurzy? Chci patřit do této skupiny? Každý z nás dostal možnost vyjádřit svůj názor. A jak to dopadlo?  Všichni měli odvahu pokračovat a stát se součástí této skupiny. Toto rozhodnutí jsme potvrdili nalepením obálek s indiánskými jmény na společné tablo.
Věříme tomu, že tato skupina zažije mnoho dobrého, a i když nastanou náročné situace, bude schopná je zvládnout. Těšíme se na příště…

Iva Zdražilová

 

Fotky z akce naleznete ZDE