Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Chlapi pro chlapy

Chlapi pro chlapy

Začali jsme, hurá! Přes trochu klopotný začátek, kdy se nám zájemci postupně přihlašovali a zase odhlašovali, se nakonec sešli 3 odvážní chlapi, kteří se zúčastnili našeho historicky prvního čistě mužského víkendu.
Myslím si, že se nám od začátku podařilo plnit cíl, který jsme si s kolegou Tomášem Komárkem pro tyto víkendy vytyčili. Jde nám o to nabídnout místo a čas, kde bychom se my chlapi mohli sejít, popovídat si o věcech, kterými žijeme, o kterých v životě přemýšlíme, ze kterých máme radost nebo které nás trápí. Vzájemně si můžeme nabídnout naslouchání, porozumění, podporu, výměnu zkušeností a radu tam, kde je to třeba.
V tomto duchu, myslím, proběhl i náš víkend. V pátek jsme se představili a vzájemně si poodhalili něco ze své minulosti i současných životů. Večer jsme se společně podívali na film, který nás následně inspiroval k sobotní debatě o tom, jak jednáme ve složitých životních situacích. Shodli jsme se na to, že je vždy dobré zachovat chladnou hlavu, nevzdávat se a bojovat až do konce, i kdyby nás to mělo „bolet“ a museli bychom se něčeho vzdát. Zajímavá diskuse proběhla i na téma jak se nám daří zvládat vlastní agresivitu, která může být cenným zdrojem naší vnitřní síly, ale musíme s ním umět dobře zacházet.
Po výborném obědě jsme společně vyrazili na výlet. Prošli jsme se okolím hradu Lichnice. Byl to pro nás fajn čas pro společné popovídaní o věcech všedních i takových, které jsou pro nás složité. Inspirativní pro nás bylo vnímat krásu a sílu starého Žižkova dubu i historii hradu Lichnice.
Po návratu byl pak čas na zhodnocení společně stráveného času, na rozloučení a na návrat domů.

Aleš Kalina

 

Fotky z akce naleznete ZDE