Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Velikonoce v Proseči (2.4. - 5.4. 2015)

Velikonoce v Proseči (2.4. - 5.4. 2015)

Blížily se velikonoční svátky a na všechny z nás přišla milá povinnost sbalit si kufry a vydat se do Pardubic, kde jsme se měli sejít. I přes nedorozumění s ČD se nám podařilo šest ze sedmi účastníků potkat ještě v centru Dona Bosca. Poslední z účastníků se s českými drahami moc nekamarádí, tak jsme ji vyzvedli v Hlinsku.
Byli jsme plní energie a sníh za okny nám náladu nekazil. Já a Ivča jsme prošli rychlokurzem domácí kuchařky a už se mohlo vyrazit. Všichni natěšení a zvědaví jsme konečně dorazili k faře v Proseči. Naše radost se ještě zdvojnásobila a představa o pravěké chatrči se rozplynula. Připadali jsme si jako v Hiltonu.
Náš pobyt se mohl rozparádit v plném proudu. George s Ivčou měli vymyšlený krásný program. Ve čtvrtek jsme se zabydleli a znaveni po cestě jsme skončili u stolních her. Někteří z nás hazardovali s kostkami a druzí hráli Člověče, nezlob se! K večeru se někteří zapojili k bohoslužbě v místním kostele.
V pátek jsme měli na programu téměř celodenní výlet, který zdaleka nezabral celý den, ale procházka lesem nás posílila. Oběd jsme si ohřáli na ohni. V  sobotu jsme navštívili malý ranč a zkusili jsme si život v sedle. Někteří odvážlivci se ještě vrátili zpět na ranč a postarali se o pohodlí koní. V neděli jsme poklidili a sbalili se na cestu domů.
I přes náročné chvíle jsme nabrali hezké zážitky. Občas bylo těžké porozumět si ve všech situacích, ale společně jsme hledali možné cesty. Velikonoce se vydařily a budeme rádi, když podobné akce budou následovat i v příštím roce.

René (dobrovolník)

 

Fotky z akce naleznete ZDE