Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

5. Víkend Základního kurzu (23. – 25. 3. 2018)

5. Víkend Základního kurzu (23. – 25. 3. 2018)

Prosadíme (se)!

Všude kolem stále řádí chřipka, ale náš záklaďák se jí postavil jako jeden muž! Tentokráte jsme se snad poprvé sešli úplně všichni. V pátek večer jsme se proměnili v pohádkové bytosti. A tak Křemílek dotazováním na svou identitu hledal Vochomůrku, Pat Mata… Povolené odpovědi: ano-ne. Celou sérii večerníčků a pohádek jsme zkompletovali do 15 minut. Poté jsme se vrhli do karet, až nás Aleš musel brzdit. Byly to karty našich pocitů a prožitků.
V sobotním dopoledni jsme pokračovali v tématu komunikace, tentokráte s důrazem na ASERTIVITU. A tak jsme v krátkých scénkách mohli sledovat zákazníka, který reklamuje boty, ale prodavač se ošívá, brigádníka, který žádá u nadřízeného zvýšení platu, dospívajícího, co kupuje v autobuse studentskou jízdenku, ale řidič není ochoten mu ji prodat… Prosadili se? Odpoledne jsme vyrazili s podporou nádherného počasí na rozhlednu Chlum u Slatiňan. Krásná procházka však nestačila vyplavit dostatek adrenalinu, to zařídila až florbalová bitva v tělocvičně. Výsledkem hlasování z minulého kurzu se přihodilo, že jsme se společně podívali na druhý díl filmu Don Bosco.
V noci na neděli nás navštívil ohlášený zloděj a nemilosrdně okradl o celou jednu hodinu. Tato skutečnost otřásla samozřejmě i ranním barometrem nálad. Avšak vzchopili jsme se, také díky Donu Boskovi. Byl mezi námi přítomen se svým charismatem při reflexi filmu. Pročistili jsme také „vztahový vzduch“. Posledním bodem dopoledne se stal poklad. Celý víkend jsme na něj upozorňovali ostatní písemnými vzkazy. Teď došlo ke shromáždění (nalepení do pokladnice) i vypsání vlastních hodnot. Nadlehčení tímto drahým nákladem jsme již klasicky zakončili víkend.

Vašek + Anežka

 

Fotky z akce naleznete ZDE