Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

5. Víkend Pokračovacího kurzu 3. – 5. 3. 2017

5. Víkend Pokračovacího kurzu 3. – 5. 3. 2017

V pořadí již pátý víkendový kurz je za námi. I když jsme se sešli v menším počtu, než je zvykem, víkend jsme si celkem užili. Pátek jsme tradičně strávili společným vyladěním. Ohlédli jsme se za obdobím, které uplynulo od posledního setkání, zavzpomínali na to, co nám dodávalo energii a co nám ji naopak bralo.
Sobotní dopoledne jsme věnovali tématu úřadu práce a sociálních dávek. Na příkladu Ludi, chlapce, který opouští dětský domov a vstupuje do samostatného života, jsme si ukázali, v jakých případech máme právo žádat podporu od státu formou peněžitých dávek, co k tomu potřebujeme a musíme splňovat. Odpoledne jsme za krásného slunečného počasí vyrazili na výlet k Břehům u Přelouče. Hezky jsme se prošli lesem, kolem rybníka a navzájem popovídali. Po návratu jsme se měli pomocí nákresu batůžku a cesty s několika záchytnými body zamyslet, jaké pozitivní vlastnosti a schopnosti si s sebou neseme na své životní cestě a co nebo kdo nás podporuje, když se něco děje. Večer patřil florbalovému utkání a následně promítání velmi zajímavého filmu 127 hodin.
Nedělní program odstartovalo sdílení hlubokých dojmů ze zhlédnutého filmu. Následovalo popovídání o našich nákresech s batůžky. Na závěr jsme si navzájem napsali oceňující vzkazy a celkově zhodnotili společně strávený čas. Každý měl za úkol vypíchnout jednu informaci, kterou si odnáší z probíraného tématu, a povědět, co se mu o víkendu líbilo.
Kurz velmi rychle utekl, ale již teď máme naději, že se zase brzy sejdeme.


Bára Novotná, Anežka Moravcová

 

Fotky z akce naleznete ZDE