Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

4. VÍKEND POKRAČOVACÍHO KURZU (I) 21. - 23. 2. 2014

4. VÍKEND POKRAČOVACÍHO KURZU (I) 21. - 23. 2. 2014

Co si představíte, když se řekne práce? O víkendovém kurzu jsme se s účastníky shodli, že práce přináší peníze, ale také povinnosti, nezbytná je vytrvalost a trpělivost. Zaměstnání je i příležitostí učit se komunikovat s lidmi a zacházet se vztahy.
Konkrétněji jsme se podívali věci na kloub v průběhu sobotního programu, kdy jsme hledali naše budoucí povolání a zjišťovali, jaké finanční ohodnocení můžeme očekávat.
Podstatnou součástí získání zaměstnání jsou přijímací pohovory. V přípravných týmech jsme vyzbrojili jednoho uchazeče dovednostmi, informacemi a vším, co by se hodilo na pohovoru o místo recepční/ho v hotelu.  Situaci před přijímací komisí uchazeči přes značnou nervozitu dobře zvládli, někteří nás i pobavili. Čerstvého vzduchu jsme se nadýchali procházkou na letiště. Den jsme zakončili druhým dílem oblíbeného filmu Don Bosco.
Film nás motivoval k zamyšlení, zda jsme schopni vidět a konat dobro. Vyzkoušeli jsme to v neděli a odvažuji se říct, že hledání dobrých vlastností a skutků na druhých nám šlo dobře. Současně nás zahřálo u srdce zjištění, že naše snaha je oceněna. Povzbuzeni do dalších dnů jsme víkend zakončili svící vděčnosti. Ať nám odhodlání vidět a konat dobro vydrží minimálně do příštího setkání.

Káťa Hubáčková

 

Fotky z akce naleznete ZDE