Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

5. VÍKEND POKRAČOVACÍHO KURZU 27.2. – 1.3.2015

5. VÍKEND POKRAČOVACÍHO KURZU 27.2. – 1.3.2015

„Chceme společně prožít pěkný víkend.“ Těmito slovy jsme zahájili další společný kurz u výborné večeře. Následovalo přivítání, seznámení s programem, a poté jsme vzájemně sdíleli, čím poslední dobou žijeme a jaké situace řešíme.
Sobotní dopoledne jsme věnovali tématu práce. Mimo jiné jsme si vyjasnili, proč je důležité registrovat se na úřadu práce, jaký je rozdíl mezi pracovní smlouvou, dohodou o provedení činnosti a dohodou o provedení práce nebo co znamená pojem hrubá mzda. Potěšilo nás, že leckteré informace byly pro mnohé účastníky opakováním. Odpoledne jsme využili k výletu do nedalekých Choltic, kde jsme se nechali unášet krásnou přírodou kolem zámku. Po návratu dostaly dvě účastnice prostor, aby nám představily své učební obory, kadeřnice a kuchařka. Jejich prezentace byly obdivuhodné.
V neděli dopoledne jsme se přenesli do představ o budoucích pěti letech a našem profesním uplatnění. Kurz jsme zakončili vzájemným poděkováním prostřednictvím předávané hořící svíčky. Prožili jsme víkend, do kterého každý z účastníků přispěl svým kouskem jedinečnosti, díky za ni.

Anežka Moravcová


Fotky z akce naleznete ZDE