Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

SETKÁNÍ ABSOLVENTŮ (20.–21. 2. 2018)

SETKÁNÍ ABSOLVENTŮ (20.–21. 2. 2018)

Musím napsat, že tohle setkání bylo zase moc fajn…Na počátku máme vždycky trochu rozpaky – přece jen k nám na návštěvu přijíždí lidé, kteří se mnohdy vzájemně neznají – každý z nich většinou absolvoval jiný kurz, jezdíval za námi v jiné době. Někteří se u nás objevili po letech.
Rozpaky roztály během oběda u společného stolu. Tentokrát pozvání přijali i naši salesiáni: Jirka a Vašek – aby se s účastníky také poznali.
Hlavním tématem setkání byla komunikace s blízkými lidmi. Jak si s nimi udržet blízké vztahy, jak je umět ocenit, jak umět sdělit věci nepříjemné,  jak komunikovat pozitivně. Sdílení bylo velmi živé, osobní, intenzivní. Hlavy jsme si vyvětrali na výletě, který navrhla jedna účastnice. Zavzpomínala si na něm na své vlastní dětství.
Večer patřil tradičně společným hrám. Nadchl mě způsob, kterým si vzájemně všichni účastníci pomáhali (takže vyhráli nakonec opravdu všichni) a také fakt, že vlastně nikomu z nás nevadilo dělat si ze sebe legraci. A tak nám při loučení bylo fajn. Odjížděli jsme s vědomím, že společný čas jsme si užili hezky a smysluplně zároveň.

Monika Peterková

 

Fotky z akce naleznete ZDE