Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Návštěva divadelního představení „Stolkování“ v Hradci Králové

Návštěva divadelního představení „Stolkování“ v Hradci Králové

V neděli 16.10.2016 hostilo Divadlo Drak již poněkolikáté herce z komunity Neratov, která nabízí chráněné bydlení pro lidi s lehkým mentálním handicapem. Společně s mladými profesionálními herci předvedli 4 zajímavé divadelní kousky u speciálně vyrobených stolů. Nejprve jsme společně s pejskem a kočičkou zažili pečení dortu, který se nakonec proměnil ve vajíčkovou pomazánku. Poprvé v životě jsem v divadle jedla v rámci představení. My jsme totiž všechnu pomazánku společně snědli.
U druhého stolku proběhlo zajímavé interview s Karlem Jaromírem Erbenem, který nám četl ukázky z vlastní tvorby a připravované knihy.
Zažili jsme i představení, které nám osvětlilo, že byť se války vedly a vedou, nejdůležitější je žít v míru.
V posledním divadelním kousku jsme se velmi kreativním způsobem seznámili s životním příběhem mladé herečky z Neratovské komunity.
Na závěr jsme shlédli koncert skupiny Mentallica, který nás nadchl a trochu možná i ochromil, kapela byla skvělá.
Centrum Don Bosco dlouhodobě spolupracuje se Sdružením Neratov a tak jsme měli možnost vidět mezi herci milé dívky, které též kdysi navštěvovaly Kurzy přípravy pro život. Mohu snad prozradit, že jedna z nich chtěla být dlouhá léta zpěvačkou a my jsme jí všichni stále říkali: „nohama na zemi zůstávej, důležité je vyučit se, najít dobré místo k životu, bydlet a pracovat. A ona to všechno má. A navíc je zpěvačkou.
 

Ivana Němcová

 

 

Ke stažení
p1180506.jpg (81.24 KB)