Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

6. víkend Pokračovacího kurzu 17. - 19. 4. 2015

6. víkend Pokračovacího kurzu 17. - 19. 4. 2015

V páteční podvečer jsme se setkali na předposlední společný víkend. Velmi si ceníme toho, že naši účastníci dali přednost práci na sobě před lenošením, zábavou s kamarády či placenou brigádou.
V sobotu dopoledne nás zaujal a vtáhl do svého napínavého životního příběhu náš host Lucie. V útlém mládí neodolala nabídce kamarádů a během krátké doby se stala závislou na návykových látkách. Barvitě vyprávěla náročné okamžiky svého života a my jsme pozorně poslouchali a plni zájmu kladli otázky, které nám vyvstávaly na mysli. Lucie si přála, aby odvážné vyprávění jejího příběhu mělo nějaký přínos. Shodli jsme se s účastníky, že každého z nás obohatila svým vlastním způsobem, a byli jsme za její otevřenost vděčni.
Odpoledne jsme vyrazili na procházku po okolí zříceniny hradu Lichnice. Mezitím v nás dozníval příběh našeho hosta. Za větrného počasí se nám s nasazením všech z party podařilo rozdělat oheň a opéct špekáčky. Chlad nás lákal k ohni, a jak někdo z přítomných poznamenal, teplo ohně nás přimělo vytvořit kruh. Bylo nám spolu dobře.
V sobotní podvečer jsme vydali energii při zápase floorballu a za odměnu nás k večeři čekaly palačinky. Večerní film Pravidla lži nám dokreslil pobyt v komunitě pro léčbu závislých na návykových látkách a dozníval ještě do rána, kdy jsme se ve společné reflexi vrátili jak k příběhu našeho hosta, tak k filmu. Ještě před závěrem víkendu se nám podařilo otevřeně popovídat o našich vlastních motivacích práce na sobě, vůli, o důvěře a zraněních ve vztazích obecně. Ze závěrečného poděkování bylo zřejmé, že dokážeme najít to dobré, odpustit a dát novou šanci. Těšíme se na společný závěrečný víkend.

Káťa Řeháková

 

Fotky z akce naleznete ZDE